Var med och bo i kollektiv i Rickarum

Equmeniakyrkan Nävlinge-Rickarum kommer att hyra ut ”pastorsbostaden” (en villa) till ett kristet kollektiv i anslutning till vår församling. Vi söker nu dej som vill vara med och starta kollektivet. Du kan anmäla intresse själv eller i grupp. Det finns plats för 4 personer i villan. Vi ser gärna att alla i kollektivet tar del i församlingsgemenskapen. Församlingens tankar för boendet i kollektivet är en öppen, gästvänlig och nykter gemenskap med Jesus i centrum. 

Equmeniakyrkan Nävlinge-Rickarum är en församling i stadsnära landsbygd med ca 75 medlemmar med kyrkor i de två byarna Nävlinge och Rickarum som ligger vackert vid Linderöds- respektive Nävlingeåsen. Vi firar gudstjänst de flesta söndagararna varav en gudstjänst i månaden firas i smågrupper. Till församlingen hör två equmeniaföreningar, en i Nävlinge och en i Rickarum. Föreningarna bedriver barn- och ungdomsverksamhet i form av scout, frekvent (tonår) och barntimmar. Församlingen har även omsorg om Träffpunkt Nävlinge, en förening som bedriver secondhand- och kaféverksamhet.

Församlingen betjänar ett område med ca 1000 invånare.

Rickarum är en by med skola, lanthandel och bilverkstad. Från Rickarum går det på vardagarna buss till Kristianstad och det går även att pendla till Lund och Malmö (buss från Linderöd eller tåg från Sösdala). 
Nävlinge är en by ca 7 km från Rickarum. I Nävlinge med omnejd finns det många entreprenörer inom de gröna näringarna. Det är nära till Vinslöv med affärer och tågstation.

Sysselsättning medans du bor i kollektivet kan vara:
  • Ungdomsledare i församlingen (se här)
  • Arbete (Vi hjälper gärna till och försöker tipsa dig).
  • Utbildning (Man kan studera i Kristianstad, Lund eller Malmö).  Man kan även läsa distansutbildning, villan är utrustad med fiber.

Inflyttning kan ske från och med den 1 september 2020. 

För praktiska frågor om villan kontakta Bengt Olbers: 070-894 69 45
För övriga frågan kontakta Bengt Åkesson: 070-518 78 07

Skicka intresseanmälan till: info@navlinge-rickarum.se